Fatmir Haxhiu lindi ne 28 dhjetor 1927 në qytetin e Gjirokastrës,Shqipëri. Rrjedh nga një familia e mesme qytetare patriotike nga qyteti i Përmetit. Në vitin 1930 familja e tij u vendos me banim në qytetin e Tiranës, ku kaloi gjithë jetën deri në ditët e fundit me 10 Mars 2001.
Për tu njohur me biografin >>>


Për tu njohur me punime dhe interpretime >>>

 

   

Arti eshtë mënyra më e mirë për të kuptuar tiparet thelbsore të një kombi
Për tu njohur me
thënje të autorit
>>>

 

- Diplomuar në Institutin e Lartë të Arteve Figurative në Tiranë në vitin1965
- Anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë
- Piktor profesionist, Artist i Merituar, Mjeshtër i Madh i Punës
- Pjesëmarrës në shumë ekspozita kolektive brenda vendit dhe jashtë tij
- Veprat e tij gjenden në Galerinë Kombëtare të Arteve, në muzeume e institucione kryesore të vendit si dhe jashtë atdheut.

Për tu njohur me biografin artistike >>>

Mendime pėr veprat e piktorit nga figura tė letėrsis, arteve, histirisė dhe personaliteteve tė ndryshme
Për tu njohur
me opinjonet
>>>

Intervista tė realizuara nga televizioni dhe mjete tė ndrushme tė propagandės
Për tu njohur me
intervista
>>>Web statics