Marko Bello. ZV/ministėr i mbrojtjes
11 Mars 2001

Fatmir Haxhiu i përket pledajes së shkëlqyer të intelektualeve të dalë nga flakët e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare dhe rrjeshtat e Ushtrisë Shqiptare.

Ushtria shqiptare, kolegët e tij të Forcave të Armatosura, mburreshin në çdo rast me shokun e mikun e tyre, artistin e madh të pikturës Fatmir Haxhiu.Kujtimi i partizanit, i ushtarakut të lartë, i mjeshtrit të madh të punës si piktor dhe i intelektualit të përmasave kombëtare Fatmir Haxhiu , do të kujtohet kurdoherë me nderim e respekt të veçantë, nga tërë populli dhe nga ushtarakët shqipëtare.Pas mbetet vepra e tij e shquar, që e bën atë të pavdekëshëm.

<<< Për tu njohur me opinionet