Profesor Tahir Emra, piktor akademik
Prishtinė Fakulteti i Arteve. Dhjetor 2001

Me Fatmir Haxhiun, mikun e dashur, njeriun me vyrtyte të larta njerëzore, maestron e pikturës Shqiptare, kam pas rastin dhe fatin të njihemi, për herë të parë në Tiranë, në dhjetor të vitit 1971, me rastin e kontaktit të parë të krijuesve figurative të Shqipërisë dhe të Kosovës. Më pas jemí takuar edhe disa herë në Shqipëri dhe së fundi para vdekjes së kobëshme, me 2001 në Prishtinë.Me një fjalë,çdo ndjenjë dhe bisede me të ka qenë kujtim, plotë, me interes dhe shumë e harehshme.

Fatmiri i dashur dhe gjithmon i paharuar, ka qenë dhe mbetet piktor i mirfilltë, artist i formatit të madh, mjeshtër i vizatimit, i kompozicionit me paletë të pastërt dhe të pasur, me e rrumbullaksuar me një shenjë:-Maestro i pikturës Shqipëtare.

<<< Për tu njohur me opinionet