Fatmir Krypa. Piktor
Prishtinė Dhjetor 2001

Fatmir Haxhiu ishte një Delakrua shqiptar.

Ai i dha një dimension të ri pikturës shqipëtare, duke e manifestuar me ndjenja të fuqishme si në aspektin monumental, po ashtu edhe në atë ideor. Monumentaliteti i veprave të tija shprehte njëheri edhe shpirtin e tij të madh me një paletë të pasur ngjyrash të cilat simbolizonin figurën e Fatmir Haxhiut si njeri dhe krijues.

<<< Për tu njohur me opinionet