Reis Malile. Ish Ministėr i Punėve tė Jashtme
12 Qershor 2002

Veprat e Haxhiut përshkohen nga një frymë e thellë patriotike dhe dashuri për atëdheun. Ato janë kompozime masive ku ndërthuren heronjtë në periudha të caktuara historike me luftëtarët e thjeshtë. Me një aftësi të rrallë ,talent e pasion në kompozimet e Haxhiut jepen tabllo të gjalla të karaktereve individuale, ku mëshirohet trimëria, e shpirti i sakrificës,optimizmi dhe vendosmëria për fitore në luftën e drejt për lirin dhe pamvarsinë kombëtare.

Vepra e Fatmir Haxhiut paraqet vlera të mëdha me rëndësi të veçantë artistike dhe edukimi për brezat e ardhëshme.Ai do të mbetet një emër i nderuar edhe me ndikim në historin e pikturës shqiptare

<<< Për tu njohur me opinionet