Drita Agoll. Regjizore,Artiste e Merituar ”Mjeshtėr i Madh i Punės”
Shtator 2002

Të shkruash për artistin Fatmir Haxhiu nuk është e lehtë. Nuk din se ç’far të prekesh më parë, në fisnikërin e tij, në dashurin për kombin,kurajon për tu përball me të pa moralshmen. Një urragan pasionesh.

E rëndësishmja për të dredh talentin e tijë në një mori tabllosh.Lodhej peneli por ai jo.
Ti fliste historis,tragjikës dhe heroikës,burrërisë mashkullore,hijeshisë fëminore dhe jo me pak natyrës të vendit ku lindi dhe ku u burrërua,natyrë maramendese nga bukuria dhe pasuria.
Fatmiri si njeri dhe si artist na ndjek dhe do të na ndjek në vazhdimësi të tërrëve.

<<< Për tu njohur me opinionet